Domotica


Domotica (ook wel huisautomatisering) is de integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven.

Vaak denkt men aan het eenvoudig bedienen van de verlichting, klimaat en schakelen van elektrische apparaten via een app op smartphone of tablet. Veelal is dit een uitbreiding op de huidige elektrische installatie in de vorm van draadloze schakelaars/dimmers (plug-in of inbouw) welke er voor zorgen dat er een domotica netwerk in huis wordt gecreëerd waarmee dit eenvoudig is te realiseren. Dit is een betaalbare oplossing voor het verhogen van het comfort en woongenot. Met domotica kunt u bepaalde handelingen “automatiseren”, bijvoorbeeld;

  • iemand betreed de oprit, de verlichting op de gang gaat aan(alleen ‘s-avonds) en er wordt een melding weergegeven op uw smartphone of tablet.
  • u stapt ‘s-nachts uit bed, de verlichting op de overloop gaat automatisch aan op een gedimde stand om gemakkelijk de weg te vinden naar het toilet.
  • u heeft een automatische beregeningsinstallatie in de tuin, maar u bent op vakantie en bent vergeten deze aan of uit te schakelen, op basis van weersinformatie kan de domotica installatie de beregeningsinstallatie schakelen.

 

Domotica is niet alleen comfort verhogend maar kan u ook helpen bij het besparen van energie

 

PTB Elektro realiseert in verschillende sectoren domotica projecten:

  • bestaande bouw(draadloos)
  • nieuwbouw(bedraad / draadloos)
  • bedrijfsmatig, denk aan gecentraliseerd bedienen van verlichting, klimaatbeheersing, etc.